De vilda blommornas dag

Igår, den 19 juni, hade vi florautflykt till Köpegårda.  De vilda blommornas dag är instiftad av Svenska Botaniska Föreningen. Under ”de vilda blommornas dag” samlas människor till blomstervandringar i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark, Färöarna och Grönland.  Naturskyddsföreningen i Karlshamn väljer varje år en artrik plats att besöka. Förra året blev det Ire och i år Köpegårda.  Vi var 22 personer plus en hund som lyssnade till vår växtkunniga guide Johan Wolgast.

Johan gruppen

Köpegårda är också populärt för klättrare

klättrare

Vill du se fler bilder? Kolla in vår Facebook sida. 

Nästa aktivitet blir slåttern i Ire. 

 

 

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.