Rapport från Biologiska Mångfaldens Dag

Vi var 15 stycken som samlades i Christines trädgård på kvällen onsdagen den 22 maj.  David och Maria kom cyklandes med barnen i en låda på Marias elcykel.

barn i cykellåda

Anders, vars efternamn jag inte vågar stava till, höll ett intressant föredrag om mulmholkar och projektet att sätta upp sådana i skogen, i hopp om att rädda ekoxar och andra skalbaggar. Christine hade bullat upp fika och Åke bidrog med fågelholkar till de som ville ha en holk med sig hem.

Holkar

Sen gick vi en runda och undersökte mångfalden i området. Bl a hittade vi en massa fluffiga aspfrön  som täckte marken – här som på många andra ställen i Sverige. Hittade också ett fågelbo med ägg i ett stenbrott. Insekter i form av ganska irriterande mygg. Sommar musseroner. Ormbunkar och blommor.

På det hela taget en väldigt trevlig kväll.

Text och foto: Eva Henriksson

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.