Slåtterdag med sving i Ire

Naturskyddsföreningen i Karlshamn, Ringamåla hembygdsförening och länsstyrelsen anordnade slåtterdag under lördagen. Det blev en mycket varm dag. Ett tiotal rutinerade lie-män och lie-kvinnor bokstavligen slet i sitt anletes svett på den av torkan gulnande ängen. Inget vatten fanns längre i brunnen så man fick gå en bit för att hämta vatten till slipstenen. Spår efter eldning hittades, vilket diskuterades.

De som jobbat bjöds på sill och potatis efter utfört arbete. Våra lokala tidningar Sydöstran och BLT var där och intervjuade.

slår med lie fikapaus

eldningsfläck  BLT

Fotograf var Johan Wolgast.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.