Från De Vilda Blommornas Dag

De vilda blommornas dag blev inte bara ett tillfälle att lära sig mer om vår flora, utan också en familjedag med Natursnokarna på plats. Tyvärr så regnade det ganska mycket, men vi lät inte det hindra oss från att gå en tur från Södra Hoka fram till Lilla Kroksjön. Vi såg backsippor (överblommade), jungfrulin, solvändor, prästkragar, blodrot, korsört, blåmunkar, ärenpris, stor blåklocka, vägtistel, skogsklöver, nässlor, kärringtand, blekstarr, kaveldun, pors, kungsljus, gulmårra, gulsporre, mm.

Natursnokarna snokade reda på insekter, spindlar och annat kul. Plus att de byggde insektshotell av bambu.

Vi hittade några bra träd att fika under i skydd för regnet.

bihotell
gulmårra gulsporre
kungsljus röd blomma

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.