Från de Vilda Blommornas Dag i Kofsa

De vilda blommornas dag är en omfattande officiell blomstervandring i både Sverige och övriga Norden.  De vilda blommornas dag är instiftad av Svenska Botaniska Föreningen och i vårt fall ett samarbetsprojekt med Blekinge Flora. I år valde vi Kofsa friluftsområde som ligger vid havet strax utanför Stilleryd. Som vanligt vandrade vi guidade av vår expert på vilda blommor, Johan Wolgast.

vilda blommornas dag fika

Jag kommer inte ihåg alla växter vi såg och tog bara bilder på några få.  Men vi såg två sorters smörblommor, vanlig smörblomma och revsmörblomma. Rödklöver, vitklöver och trådklöver. Jungfrulin, kirskål, styvmorsviol, rödblära, stinknäva och grässtjärnblomma.  Havssäd och veketåg. Strandkrypa och strandaster. Björnbär och nyponros.

revsmörblomma

revsmörblomma

rödblära

rödblära

strandkrypa

strandkrypa

strandaster

strandaster

Hälsningar Eva

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.