Utflykten till Lunds botaniska trädgård.

Vi var 6 stycken som tog tåget till Lund lördagen den 10 juni, för att besöka Lunds botaniska trädgård. En park i centrala Lund som är värd att besöka vid olika årstider. I trädgården odlas  7 000 olika arter och i trädgårdens växthus finns nio klimatzoner med cirka 2 000 arter. Trädgården bedriver en bred verksamhet inom områdena botanik, hortikultur (läran om trädgårdsodling), växtbevarande och miljökännedom, men många kommer hit bara för att koppla av, ligga i gräset och sola, eller motionera.

Lunds botaniska trädgård är en plats man gärna återvänder till om man är intresserad av botanik och biologi, och även om man inte är intresserad av vad alla växterna heter. Själv är jag inte så insatt men njuter ändå av att bara gå runt och titta. I parken finns  ett kafé men föredrar man att sitta i gräset så går det lika bra att ta med sig fika själv. Jag har inte så bra koll på vad växterna heter men några vet jag.  I växthuset fanns också några söta, men pyttesmå, vaktelkycklingar.

Bor man i närheten av Lunds botaniska trädgård bör man absolut gå dit. Det kostar inget.

Hälsningar Eva

Det blir ett litet bildgalleri med växter  (plus små kycklingar och lite annat).

konjaksknölkalla

konjaksknölkalla

before the storm

svart iris – before the storm

magnolia

magnolia grandiflora

jätteloka

jätteloka

try

prakttry (kanske)

gul lejonsvans

gul lejonsvans

näsduksträdet

näsduksträdet

kinesisk sekvoja

kinesisk sekvoja – mjuka barr

spansk mossa

spansk mossa

trädormbunke

trädormbunke

vaktelkyckling

vaktelkyckling

fikaplats

fikaplats

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.