Vandringen på Sillnäs udde

Igår besökte vi naturreservatet Sillnäs udde ute på Listerlandet tillsammans med Naturum.  Vi vandrade genom reservatet under ledning av Elisabeth Wallsten från länsstyrelsen som gjort skötselplanen, och Bent Nilsson från Blekinges flora. Vi hade tur med vädret och räknar vi in våra guider så var vi 29 personer.

Elisabeth Wallsten

Bent Nilsson

Sillnäs udde består av många olika områden. Öppna lövbärande betesmarker, havsstrandängar, buskmarker, alsumpstråk och ett ohävdat bokskogsparti. På det stora fältet intill parkeringsplatsen har man hittat spår av forntida mänskliga aktiviteter.  Här har funnits en större stenåldersboplats där vi står på första bilden.

Groddammen hade nästan torkat ut

groddamm

Där fanns en fägata med en fantastiskt vacker stenmur

stenmur

Och förstås stranden

sillnäs strand

 

Utsikt Bjöknabben

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.