Utflykten till Eriksberg

Igår, söndagen den 3 april, åkte vi tidigt på morgonen till ett av norra Europas största vilthägn, och Nordens största safaripark Eriksberg.  En mycket lärorik och hel underbar utflykt. Vi var ett gäng på ungefär 25 personer. Många i gruppen var fågelskådare. Lite kallt var det så tidigt. Bara 2 grader när vi lämnade Karlshamn och solen orkade inte riktigt ta sig igenom diset förrän det var dags att åka hem 4 timmar senare, men diset gjorde det nästan ännu vackrare.

Tyvärr var djuren och fåglarna lite för långt borta för min kamera, men vi såg bland annat havsörn, ormvråk, visent, kronhjort och dovhjort. Jag vill rikta ett tack till vår guide Per-Arne Olsson som gjorde denna utflykt till en mycket intressant och uppskattad aktivitet.

Ett stopp var Färsksjön som på sommaren är full av blommande röda näckrosor. Vi såg ett gäng tranor flyga förbi när stod där och pratade.

färsksjön

färsksjön

Vi stannade på utsiktsplatsen en stund för att både beundra utsikten och för att fika. Vi så bland annat två havsörnar på avstånd.

utsiktplatsen

utsiktsplatsen

fika

fika

Vi blev också guidade inne på Eriksbergs gård.  Per-Arne berättade om Bengt Berg och se fick utställningen med hans kameror, fotografier, uppstoppade djur och annat.

utställning

utställning

Vill ni se mer bilder kan ni besöka vår Facebook sida

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.