Fagningen i Härnäs

9 personer kom till gårdagens vårstädning av slåtterängen i Käringahejans naturreservat mellan Hemsjö och Hovmansbygd.  Utmed Mörrumsån finns en liten äng som tidigare varit betesmark där det växer arter som gynnas av slåtter.  I slutet av sommaren slår vi med lie och räfsar undan gräset men nu på våren städar vi bort löv.  Området närmast ån räfsar vi inte då det är en våtmark som tidvis står under vatten, men i år var vattennivån låg. Kabblekorna hade så smått börjat blomma.  På själva ängen kommer det så småningom att, bland annat, blomma Jungfru Marie nycklar, nattviol och ängsvädd.

Räfsar löv

Slåtteräng

I området finns det också en grillplats. Efter utfört arbete grillade vi korv och berättade rövarhistorier medan en morkulla flög runt över trädtopparna i skymningen.

städning

Grill

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.