Från Blekingelunken

Igår deltog vi i Blekingelunken, som arrangeras av Friluftsfrämjandet i samarbete med bland annat Naturskyddsföreningen och Barndiabetesfonden. En härlig tipspromenad i Långasjönäs. Vi i naturskyddsföreningen bidrog med svamputställning samt svampexpert.

Det var lite kallt när vi kom dit och hösten hade börjat färga träden gula. Någon sa att det dock var nästan 20 grader varmt i vattnet.

Höst vid Långasjön

Åke hade hittat tillräckligt med svamp att fylla en korg.

svampkorg

Så det blev svamputställning trots att det varit torrt i skog och mark.

svampbord

Tipsrundan var cirka 6,2 km och passerade en plats vid Stora Kroksjön där jag tagit många bilder genom åren.

batar

Vi satt och vilade en stund vid Nytorpet där Friluftsfrämjandet hade fixat korv och kanelbullar.

vila

Lite trötta i fötterna var vi när vi kom tillbaka till Långasjönäs Camping där vi hade startat promenaden. Johan kom på 5:e plats på tipsrundan. Grattis Johan!

trotta-fotter

Hösthälsningar/ Eva