Följ med och titta på tranor i Pulken!

Söndagen den 30 mars kl. 14.00 – .

Följ med till Pulken nära Yngsjö och titta på tranor. Pulken är en av besöksplatserna i Kristianstads Vattenrike. De senaste åren har flera tusen tranor rastat där på sin väg norrut. Den 20 mars var det knappt 4000 tranor i området och vi räknar med att det kommer att vafra gott om tranor även till helgen.
Evert Valfridsson från Nordöstra Skånes Fågelklubb berättar om tranprojektet och klubbens arbete med att informera om och räkna tranorna. Sedan tittar vi på utställningen och tranorna. I Pulken kan man dels se tranorna när de äter på matningsfältet vid fågeltornet och när de i skymningen flyger in i stora flockar för att övernatt i våtmarken. Ta med kikare och varm klädsel. Samåkning från Körmölleplan kl. 14.00. Vi sammanstrålar med deltagare från Olofström i Pukavik kl. 14.15. Vi har inte satt någon sluttid eftersom det varierar hur länge ni vill stanna kvar.
Ansvarig: Katrine, tel. 0454-181 36.